"Komatsu magyarországi targoncák
Komatsu targonca értékesítés, szerviz, alkatrész"
Email email: info@atargonca.hu telefon telefon: 06 1 402 42 22

Új és Használt Komatsu targonca vásárlása

Ha új vagy használt Komatsu targoncát vásárolt...

Ha új Komatsu targoncát vásárolt, jó formán semmi dolga, hiszen szinte közvetlenül a gyárból kapta. Érdemes a vásárlás során a beállításokat átnézni, kipróbálni. Karbantartásra és targonca szervizre még nem kell gondolni, hiszen 5 év garancia biztosítja a megfelelő működést, és esetleges ellátást.


Mit tegyek, ha vettem egy használt Komatsu targoncát?

Büszkén köszöntjük a Komatsu targoncát üzemeltetők táborában! Ön bizonyára sok pénzt fektetett be használt targoncájába. Ennek a befektetésnek a védelme érdekében javasoljuk, végezze el a következő ellenőrzéseket és karbantartásokat a targoncáján. Akár ön vagy a cégétől valaki, vagy egy targonca szerviz végzi, jó, ha tisztában van az eljárás menetével, hogy biztos lehessen benne, az új vagy használt targoncája rendesen karban van tartva.


Használt targonca karbantartása

Indítsuk be a targoncát és hagyjuk egy kicsit járni, miközben hallgatjuk a motor működését. Figyeljünk minden kopogó hangra vagy kihagyásra és figyeljünk minden éles sivító hangra, amit a szíj okozhat.

Komatsu vásárlás

Ezután figyeljük meg, nem szivárog-e a kipufogó. Hajtsuk a targoncát előre-hátra, hogy ellenőrizzük, nem csúszik-e és hogy észrevegyük, ha bármi gond van a kerékkel. Állítsuk le a motort. Amikor megelőző karbantartást végez targoncáján, először ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a duda, a mutatók, a biztonsági jelzőberendezések, a kabinvilágítás, a külső lámpák, a tolatólámpák, és a kabintető. Ellenőrizzük, hogy nincs-e kiégett égő illetve, hogy van-e olyan műszer, amely nem működik, ellenőrizzük a vezetékeket és javítsuk ki a hibákat. A következő lépés a használt targonca karbantartása során az akkumulátortartó ellenőrzése. Tisztítsuk meg az akkumulátorterminált, az akkumulátor kábeleket és az akkumulátor konnektorokat. Nyissuk fel mindegyik cella fedelét és ellenőrizzük, hogy a cellák rendesen fel vannak-e töltve, majd töltsük fel vízzel, ha szükséges. A konnektorokra tegyünk védőanyagot, hogy meggátoljuk a korróziót. Hagyjuk az akkumulátor kábeleit szétkapcsolva.


Új és használt targonca – olajszűrő, fagyálló, szíjjak, targoncagumi differenciálmű ellenőrzése, karbantartása

Eresszük le az olajat a targoncánkból. Cseréljük ki az olajszűrőt, a hidraulikus szűrőt, a váltószűrőt, az üzemanyagszűrőket és a légszűrőt. Mielőtt beletennénk az új szűrőket, örökíróval írjuk rá az új szűrőkre a dátumot. Ellenőrizzük a folyadékszintet és töltsük fel, ha szükséges. Ellenőrizzük a fagyállót a hűtőrendszerben. Szemrevételezzük a meghajtó tengelyt, amikor a gép alatt vagyunk. Ha van olajozandó csatlakozás, akkor azt kenjük be a tengelyen.

Ellenőrizzük a szíjakat a motoron és azt, hogy a szíjak nincsenek-e megkopva, vagy kirojtolódva. Szemrevételezzük a targonca kipufogórendszerét. Keressük meg az esetleges repedéseket vagy lyukakat a kipufogórendszerben. Nézzük meg, hogy a targonca gumijain nincsenek–e repedések vagy a túlzott kopás jelei. Egy felfújt gumin ellenőrizzük a futófelületet. Ellenőrizzük a differenciálmű folyadékát.

Ellenőrzés

Ellenőrizzük a kuplungpedált a targoncánkon, majd a kormányhengert és a kormánytolórudat. Ellenőrizzük, nincs-e a rendszerben szivárgás vagy nincs-e valami elgörbülve. Az emelőszerkezettel folytassuk, és nézzük meg, nem szivárog-e a hidraulika. Ha bármilyen szivárgást észlelünk a targonca hidraulikus rendszerében, szorítsuk meg a karmantyút. Ha ez sem segít a bajon, akkor lehet, hogy az elemet kell kicserélni.

A hidraulika ellenőrzése közben nézzük meg a villát és az oszlopot, nincsenek-e látható repedések vagy kopások rajtuk. Nézzük meg nincs-e elhajlás vagy görbülés a villán. Az ilyeneket fel kell jegyezni az ellenőrzési listára, és jelezni kell a tulajdonosnak vagy a kezelőnek, hogy találtunk egy lehetséges veszélyforrást, amivel a továbbiakban foglalkozni kell. Olajozzunk meg minden csatlakozást a targoncánkon, köztük az emelőszerkezetet és a kormányösszekötő rúd végeit is. A kerékcsapágyak ellenőrzése is a karbantartás része. Azonban ezt rendszerint elvégzik a fékcserével a targoncán. Hacsak a kezdeti vezetési ellenőrzésnél nincs valami jele, hogy valami baj lehet a kerékcsapágyakkal, azok ellenőrzése nem ajánlott.

Akkumulátor ellenőrzés

Lehet, hogy több kárt teszünk, mint hasznot a kerékcsapágyak ellenőrzésével. Kapcsoljuk össze ismét az akkumulátorkábeleket és indítsuk be ismét a targoncát. Megint figyeljünk a rendellenes zajokra. Végül, egy jó megelőző karbantartás a targoncánkon bizonyos tisztítással is jár. Törölgessük meg a targoncát és használjunk tisztítószert targoncánk hatékony tisztításához. Mindig kövessük pontosan a biztonsági előírásokat, amikor karbantartást végzünk a targoncánkon. Használjunk egy jó ellenőrzési listát a targonca megelőző karbantartásakor. Használjuk a listát arra, hogy meggyőződjünk róla, hogy minden tennivalót elvégeztünk és jegyezzük fel, ha találunk valami problémát, amit még ellenőriznünk kell később. Ingyenes ellenőrzőlista kérhet tőlünk!


Szervizünk képekben

Komatsu szerviz

Online Hibabejelentés
Ha kisebb-nagyobb gondja, problémája adódott Komatsu targoncájával, vagy más típusú anyagmozgatójával, töltse ki online hibabejelentő űrlapunkat. Felkeressük Önt, hogy márka független szervizünk segítsen a hiba javításában!
Hibabejelentés
Ajánlott termékek

Tisztelt látogató!

Akciós BAOLI

A promóciós kód akció a mai napon ( 2015.05.13.) megszűnt.

Az akcióval kapcsolatosan rendelést 2015.05.15 ig fogadunk el.
Rövidesen új akcióval jelentkezünk.

Addig is kérje ajánlatunkat Yale vagy Utilev targoncával kapcsolatosan bármelyik elérhetőségünkön.

Kérje ajánlatunkat!
Komatsu targoncáink széles választékban elérhetőek, akár új, akár használt érdekli Önt! Targoncák szervize és javítása, valamint alkatrészek kapcsán is kérje ajánlatunkat! Ajánlatkérés
Visszahívjuk!

Ha kérdése van bármilyen emelőgéppel kapcsolatban, hibát jelentene be, vagy szeretné ajánlatunkat kérni, munkatársunk visszahívja Önt.

Köszönjük!
Munkatársunk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy naprakész híreinket, új akcióinkat és ajánlatainkat a leggyorsabban eljuttathassunk Önhöz.

Köszönjük!
Hírlevél jelentkezését fogadtuk
QR kód
Olvassa be telefonjával QR kódunkat, hogy elérhetőségeink mindig kéznél legyenek mobiljában!

QR kód

Minden jog fenntartva © Pagátgold Zrt. 1991-2014.Adatvédelem | Felhasználási feltételek | Oldaltérkép | Impresszum