"Komatsu magyarországi targoncák
Komatsu targonca értékesítés, szerviz, alkatrész"
Email email: info@atargonca.hu telefon telefon: 06 1 402 42 22

KOMATSU targoncák - kérdések és válaszok

Gyakran ismételt kérdések Komatsu kapcsán

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány, Komatsu targoncával kapcsolatban gyakran halott kérdést. Ha elolvassa, lehet "aha" érzése lesz, hogy "ezt már én is meg akartam kérdezni…" - Ha nem találja a kérdését vagy nem kielégítő a válasz, kérjük írjon! Boldogan válaszolunk, és a közérdeklődésre számot tartó információkat itt megosztjuk!


HOGY EJTIK?
A leggyakrabban KOMACSU-nak mondják, és mi is ezt használjuk, mert ez áll a szánkra. A Japánok KOMACU-nak ejtik, és valószínűleg ez az autentikus, de nekünk egy kicsit fura. És van a rémálom KAMACSU-ezt ha lehet mellőzzük. Bár, ha tőlünk veszi, elnézzük :-)

A KOMATSU BIZONY SOKFÉLE LEHET
Hazánkban a KOMATSU márkanevet elsősorban a kiváló minőségű építőgépekkel azonosítják. A targoncát ugyanaz a gyár gyártja, csak más üzletág. Fontos az is, hogy más az importőre. Ha tehát KOMATSU targoncát keres, ne a KUHN kft-t keresse, mert ők csak az építőgépek hivatalos forgalmazói.

HOL GYÁRTJÁK?
Mint a legtöbb távol keleti gyár, a KOMATSU is igyekszik az árakat Európában egy kedvező szinten tartani. Ennek egyik módszere a targonca gyártás Európába történő áttelepítése. A KOMATSU is ezt az utat választotta. Belsőégésű gépeit 3,5 to teherbírásig Európában, így élvezi az EU belső piac minden előnyét. Ettől azonban ez még egy igazi megbízható JAPÁN termék.

LINDE-STILL-KOMATSU-OM 2007. év elejéig egy csoporthoz tartoztak. Akkor ugyanis a KOMATSU kivásárolta a LINDE csoportból annak 30% tulajdonrészét, így most már teljesen független ismét a KION csoport ( Linde, Still, OM ) gyártmányaitól. Ez nem azt jelenti azonban, hogy nincs tovább gyártási kooperáció. Így fordulhat elő, hogy az OM és a KOMATSU raktártechnika igencsak hasonlít. Ezt nem szégyelljük, mert ez a piac egyik legjobb raktártechnikája! Vagy a Still és a KOMATSU igencsak tolóoszloposa hasonlít, mert tulajdonképpen ugyanaz. Az KOMATSU elektromos gépeken STILL illetve LINDE elemeket fedezhetünk fel. Mindenből a legjobb van benne! A belsőégésű targoncák teljesen Japán fejlesztésűek, és nincs közük európai gyártmányokhoz.

DRÁGA-E A JAPÁN TARGONCA ALKATRÉSZE?
Nem! A KOMATSU üzletpolitikájának köszönhetően az átlag alatt van. Kérje be a forgalmazóktól vásárlás előtt bizonyos kopó targoncaalkatrészek árát, pl. szűrők, fékbetét, függőcsapszeg és persze a márkaszervizek óra és kiszállási díját. Meg fog lepődni az eltéréseken!

JÓ-E A KOMATSU TARGONCA BÉRFLOTTÁBA?
Európában az egyik legkedveltebb bérgép. Megbízható, strapabíró és gazdaságos. Egyszerű, de mégis biztonságos és ergonomikus. Nyugalommal javasoljuk tehát bármilyen bérflottába.

HASZNÁLT TARGONCA
Értékállósága Európában az elsők között van, ha nem a legelső. Bízhat tehát abban, ha megveszi és néhány év múlva újítani akar, még mindig tisztességes árat kap érte. Sajnos még mindig nincs is elég használt Komatsu targonca az európai piacon, Így az igényeket Japánból kell kielégítenünk.

SZÜRKE IMPORT
Európában mindenütt probléma egyes Japán targoncák esetében a szürkeimport. A Japán gyártók minimum kétféle szabván szerint gyártják a gépeiket ( de az is előfordulhat, hogy több ). Készül hazai, azaz japán kivitelű és EU kivitelű targonca. A gyártók csak a deklarált importőreiknek szállítanak Európába európai kivitelű gépet, a szigorúbb biztonsági előírások miatt. Minden EU országban harcolnak azonban azzal, hogy bizonyos forgalmazók, ( ezek nem a hivatalos importőrök ) másodlagos forrásból behoznak Európába nem EU kivitelű gépet. Ezek a gépek a szigorú EU-s munkavédelmi előírások miatt nem kapnak CE minősítést, ami a jogszerű európai üzemeltetés előfeltétele. Ezek a gépek aránytalanul olcsók a tiszta forrásból származókhoz képes. Persze erre is van megoldás. Néhányan másolnak, hamisítanak.

Javasoljuk, ne dőljön be az aránytalanul alacsony árnak. Ha ilyen ajánlatot kap kérje segítségünket, segítünk megakadályozni, hogy később bajba kerüljön.


Komatsu szerviz

Online Hibabejelentés
Ha kisebb-nagyobb gondja, problémája adódott Komatsu targoncájával, vagy más típusú anyagmozgatójával, töltse ki online hibabejelentő űrlapunkat. Felkeressük Önt, hogy márka független szervizünk segítsen a hiba javításában!
Hibabejelentés
Ajánlott termékek

Tisztelt látogató!

Akciós BAOLI

A promóciós kód akció a mai napon ( 2015.05.13.) megszűnt.

Az akcióval kapcsolatosan rendelést 2015.05.15 ig fogadunk el.
Rövidesen új akcióval jelentkezünk.

Addig is kérje ajánlatunkat Yale vagy Utilev targoncával kapcsolatosan bármelyik elérhetőségünkön.

Kérje ajánlatunkat!
Komatsu targoncáink széles választékban elérhetőek, akár új, akár használt érdekli Önt! Targoncák szervize és javítása, valamint alkatrészek kapcsán is kérje ajánlatunkat! Ajánlatkérés
Visszahívjuk!

Ha kérdése van bármilyen emelőgéppel kapcsolatban, hibát jelentene be, vagy szeretné ajánlatunkat kérni, munkatársunk visszahívja Önt.

Köszönjük!
Munkatársunk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy naprakész híreinket, új akcióinkat és ajánlatainkat a leggyorsabban eljuttathassunk Önhöz.

Köszönjük!
Hírlevél jelentkezését fogadtuk
QR kód
Olvassa be telefonjával QR kódunkat, hogy elérhetőségeink mindig kéznél legyenek mobiljában!

QR kód

Minden jog fenntartva © Pagátgold Zrt. 1991-2014.Adatvédelem | Felhasználási feltételek | Oldaltérkép | Impresszum